wrapr.nl

Aanleveren bestanden FC

Aanleveren bestanden voertuig wrap:
Maak losse documenten aan voor elk deel van het voertuig. Standaard is dit het dak, de linkerzijde, de rechterzijde, de achterzijde, de motorkap en de voorbumper. (zes delen = zes documenten) met de hoogte- of breedtemaat van 133cm of maximaal 148cm bij de lengte die nodig is. Indien een grotere maat nodig is, gaarne een nieuw document maken in veelvouden van deze maten, met een overlap van 1 cm in het beeld. (LET OP: maak niet meedere pagina's in 1 document aan!)
Indien u op schaal opmaakt, geef dan het percentage op in de naam van het bestand en bij uw opdracht (bijvoorbeeld: wrap naam klant dak 50%.pdf) als u op 50% opmaakt.
Laat de afbeeldingen ruim groter aflopen dan de maten van het voertuig. Indien overlap nodig is (bij groter dan 148 cm), laat dit dan op een scheiding in het beeld vallen of houd de lijnen in het voertuig aan bijvoorbeeld de onderzijde van de ramen of sierstrips.

Alle teksten moeten gevectoriseerd worden (omzetten naar krommen / outline).
Lever een Certified PDF (cPDF) aan (zie hieronder voor uitleg)
Wij hebben geen ftp server meer door hoge kosten voor het tegengaan van virussen en hackers.
U kunt gebruikmaken van een file transfer dienst. Wij hebben goede ervaringen met “www.wetransfer.com”. Dit is gratis, er hoeft niet geregistreerd te worden en heeft een simpele interface.

Klik op de banner als u uw bestanden naar ons wilt versturen!
Wilt u uw bestanden op een andere manier of in een ander format aanleveren, of u heeft andere vragen, dan kunt u contact met ons opnemen. Dit voorkomt dat u mischien een hoop werk voor niets doet.
Kijk eens in ons gastenboek voor reacties van andere klanten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Certified PDF (cPDF)
Certified PDF (cPDF) betekent dat uw PDF volgens de juiste specificaties is aangemaakt en digitaal is gecontroleerd op mogelijke technisch fouten, zoals bijvoorbeeld op lage-resolutiebeelden of het ontbreken van het juiste lettertype (font). Het voordeel van Certified PDF is dat u de zekerheid heeft dat uw bestand er uit zal zien zoals u het heeft gemaakt. Certified PDF werkt zowel op Mac als PC.
1. Voor het maken van Certified PDF is de volgende software nodig:
- Adobe Acrobat Distiller en
- Enfocus Instant PDF 3.1 of hoger of Pitstop Professional 6.5 of hoger.
Verder heeft u ook de juiste printstijlen nodig voor Postscript maken binnen QuarkXPress of Adobe Indesign, of eventueel de juiste PDF export voorkeuren voor InDesign.
2. Volg de gebruiksaanwijzingen van Adobe Acrobat en Enfocus Instant PDF op voor de juiste installatie van de programma's.
3. Bij het opmaken moet gelet worden op een aantal details, die onder aan deze pagina zijn uitgewerkt. Als aan deze specificaties is voldaan, print u Postscript volgens de genoemde printerinstellingen / printstijlen, naar de Enfocus Instant PDF Printer in uw printer kiezer. Instant PDF zorgt voor de juiste aanmaak (in Adobe Acrobat Distiller) en controle van de PDF.
4. Als er een rood kruis getoond wordt, vindt u in het rapport fouten (errors), bijvoorbeeld RGB- of lage-resolutiebeelden, ontbrekende lettertypes (fonts) etc. Dergelijke fouten moeten in de opmaak gecorrigeerd worden, waarna er opnieuw een PDF gemaakt kan worden.
Bij een 'OK'-teken kunnen er in het controle rapport waarschuwingen (Warnings, Cautions of Fixes) voorkomen. Een waarschuwing is geen probleem voor verwerking, maar zijn kwaliteitszaken zoals bijvoorbeeld het gebruik van te kleine fonts of een aanwijzing voor eventuele veranderingen die er gemaakt zijn.
Indien een foutmelding voor u niet duidelijk is ga dan naar www.certifiedpdf.net . Onder de tab 'Help' vindt u op basis van het type foutmelding informatie over de mogelijke oplossingen.

Tips & Details
Kleurgebruik (CMYK)
- Gebruik alleen CMYK of grijstonen. Zet RGB en Pantone kleuren altijd eerst om naar CMYK of grijswaarden.
- Vol zwart of donkere kleuren worden mooier dekkend als er andere (CMY) kleuren in een klein percentage bij in gezet worden!

- Maak fysieke proeven van de Certified PDF.  Het kan verstandig zijn om kleurproeven aan te leveren. Indien nodig kan er aan de riper/printer nog bijgestuurd worden.

Beeldresolutie
- Plaats halftoonbeelden met een resolutie van 300 dpi en plaats ze dan niet groter dan 120% in de vormgeving. Indien beelden met een lagere resolutie dan 150 dpi geplaatst worden, kan een PDF niet gecertificeerd worden (bijvoorbeeld: een halftoonbeeld met een resolutie van 72 dpi geplaatst op 45% heeft een effectieve resolutie van 160 dpi. Een 300 dpi-beeld geplaatst op 200% heeft een effectieve resolutie van 150 dpi)
- Voor bitmap-afbeeldingen moet de effectieve resolutie max 500 dpi zijn.
- Houd ook de bestands grootte in de gaten, voor een document met vol bitmap voor de zijkant van het voertuig van bv. 400 x 148 cm hoeft het bestand niet groter te zijn dan 500Mb (richtlijn)

Lettertypen / fonts
- Alle teksten moeten gevectoriseerd worden (omzetten naar krommen / outline).
Indien niet gevectoriseerd is : (verantwoording van correcte weergave in eindproduct ligt bij dtper)
- Alle fonts zijn toegestaan met uitzondering van Multiple Rasters (vervangen voor TrueType of Type1)
- Waarschuwingen worden gegeven bij gebruik van fonts kleiner dan 5 punts voor monochrome en 9 punts voor gekleurde tekst in meer dan één proceskleur, daar deze niet altijd goed leesbaar geprint kunnen worden (diapositief). Het maken van een cPDF wordt hierdoor overigens niet belemmerd.